Meteen naar de content

Volg onze socials!

Gratis bezorging!

Binnen 2 tot 6 dagen thuisbezorgd

Klantwaardering 8.8

25.000+ producten uit voorraad geleverd

4 Tips voor een rustgevende slaapkamer

4 Tips voor een rustgevende slaapkamer

De slaapkamer is de plek om volledig tot rust te komen. De plek waar je (hopelijk) geniet van een goede nachtrust, zodat jij de dagen fris en vol energie kan beginnen. Hierom moet de slaapkamer jouw oase van rust zijn. Wij geven jouw vier tips om van je slaapkamer een rustgevend paradijs te maken.

Rustgevende kleuren

Al vind je felle kleuren of drukke printjes nog zo leuk, het bevordert niet je rust in de slaapkamer. Na een lange, drukke dag kunnen felle kleuren en drukke patronen in de slaapkamer je alleen maar afleiden. Kies dus in de slaapkamer voor frisse en zachte kleuren die zorgen voor een gevoel van rust en ruimte.

Aardetinten
Het is je vast opgevallen dat je rustiger wordt als je in de natuur bent. Onze hersenen vinden natuurlijke elementen makkelijk te verwerken en dat kalmeert.

Pas dit effect dus ook toe in de slaapkamer en kies voor aardse kleuren zoals beige, zachtgroen of andere (gedempte) kleuren uit de natuur. Je zult zien dat er meteen een kalmte over je heen komt wanneer je de slaapkamer in stapt! Perfect, toch?

Blauwtinten
Ook blauwtinten hebben een kalmerend effect en hoeven niet koud aan te voelen, mits je dit goed gecombineerd met een warmere wit-tint. Dus niet spierwit, maar bijvoorbeeld gebroken wit. Warme stoffen op het bed en gordijnen zorgen ook voor een warme sfeer.

De juiste verlichting: lichtpuntje van je dag

Na een lange dag wil je heerlijk uitrusten in de slaapkamer. Je doet de lichtknop aan en… je bent meteen weer helemaal wakker. Fel licht overvalt je en je moet je ogen haast dichtknijpen. Rustgevend is dat niet, dus kies in de slaapkamer voor verlichting die je aan kunt passen op je stemming. Heb je een grote lamp aan het plafond? Plaats hier dan een dimmer op, zodat je het licht ’s avonds (of ’s ochtends) op de gewenste sterkte kan instellen.

Wanneer het in de ochtend bij het opstaan nog donker is, zet je de lamp gewoon iets feller. Ook werken verschillende kleine lampjes verdeeld over de slaapkamer goed voor een rustgevende sfeer.

Ruim je spullen netjes op

De slaapkamer is vaak de ideale verzamelplek voor losse spullen. Voordat je het weet ligt je hele kamer vol. Probeer toch alles wat je opbergt zoveel mogelijk achter gesloten deuren te leggen. Geen kledingrek of open kast, want in de slaapkamer oogt dit al snel rommelig.

Hou stress buiten de slaapkamerdeur

Hier bedoelen we natuurlijk alle elektronica mee, zoals de tv, laptop en je telefoon. Elektronica geeft een blauw licht af, wat er voor zorgt dat je hoofd wakker blijft en minder snel moe wordt. Daarnaast kan het onbewust voor stress zorgen.

We weten het, het is moeilijk, maar.. tijd voor rust!

Heerlijk wegdromen in jouw rustgevende slaapkamer met de tips van onze hero’s. Wij staan voor jou klaar!

Snelle levering

Gratis thuisbezorgd.

Laagste prijsgarantie

Altijd de beste prijs.

Tevredenheidsgarantie

Klantwaardering 4 / 5

Retourneren

14 dagen bedenktijd. Zie onze voorwaarden